”Det var noe av det vanskeligste jeg har gjort, men det var så verdt det.”

av
Marian Nygård

Åpen himmel inviterte til dyptgående forandringer. Det kreves mot for å velge ‬‪bort det kjente, selv når alternativet ser mye bedre ut. ‬

Under Åpen himmel i september delte David Wagner sin egen livshistorie om depresjon, håpløshet og selvmordstanker. Han fortalte om hvordan Gud hadde satt ham fri og gitt ham et helt nytt liv og håp for morgendagen. Etterpå inviterte han fram til forbønn. ”Hvis du er her som har slitt med liknende tanker, vil jeg gjerne be for deg,” sa David mens resten av salen holdt øynene lukket.

Det var en rimelig unorsk tilnærming til et alvorlig tema, men det hvilte en fred over forsamlingen. Én etter én kom fram og stilte seg foran David. Blant dem var Anne.

”Det var noe av det vanskeligste jeg har gjort, men det var så verdt det,” sa hun. ”Det var som om Gud satte lyset på en virkelighet som bare har blitt en vane for meg. Jeg har hatt et liv med så mye smerte og så mye vondt, at jeg ga opp meg selv da jeg var 4 år. Jeg har alltid følt at det ikke var plass til meg, at jeg ikke hadde noen plass her i livet, og at det nok ville være bedre om jeg ikke var her/levde. Det har vært så mye skam.

Men Gud har hjulpet meg tilbake til et liv med meg selv. Han har snakket så mye om identitet, og jeg har fått finne veien tilbake til den jeg la lokk på da jeg var 4 år. På tross av at jeg har fått gjenvunnet mye, har jeg likevel kjent på en tunghet, men i dag danset jeg for første gang på mange år!”

Salen eksploderte i jubel over en liten jente som endelig hadde fått danse!

Etterpå ba Anne en bønn for de i forsamlingen som har trodd på løgner om seg selv og sine liv. Hvis du kjenner at dette gjelder deg, kan du gjerne be den bønnen her og nå, og ta i mot den samme friheten som Anne fikk oppleve:

Herre, du elsker!

Vi er så verdifulle at du døde for oss.

Du ga alt for å få kontakt med oss, for å elske oss, for å vise oss at vi er elskverdige.

Vi er døve. Vi er blinde.

Åpne ørene våre. Åpne øynene våre.

Åpne hjertene våre så vi kan se ditt hjerte.

Se ditt blikk. Høre din tale.

I ditt navn taler vi mot alt som hindrer oss i å se, i å høre, i å kjenne din sannhet.

Vi er så lei av løgnen som stadig maser om at vi ikke er gode nok og at vi ikke er sånn som vi skulle ha vært.

Herre, vi vil ha din sannhet.

Det er du som er god. Du kjenner oss, og du vet hvem vi er.

Du er så god, Gud, og du har bare gode planer.

Komme ditt rike!

Skje din vilje!

I Jesu navn,

Amen.

 

 

28
.
9
.
2017

Kommentarer

Siste blogginnlegg