Jeg utfordrer deg!

av
Hanne Therese Loftesnes

Det er fryktelig lett å skrive noe fryktelig kjedelig om feiring. Men det blir jo helt feil!

Feiring er jo alt annet enn kjedelig. Feiring er jo fyrverkeri og krydder og farger i hverdagen, både når livet er godt og når det virkelig ikke er det. Feiring er trass og kraft og varme og håp og liv og nytt blikk på tilværelsen. Feiring kan være en kraftanstrengelse, men det er livsnødvendig. Feiring er ikke bare pynten på kaka og rosa sukkerspinn, feiring er fyrtårn av håp og minnesmerker på hvem Gud er og hva Han har gjort.

Her er 9 feire-eksperimenter jeg utfordrer deg på å teste ut:

1.     Drikk melk av stettglass på en ytterst ordinær(eller spektakulær) tirsdag.

2.     Opprett en gruppemelding eller en gruppechat på messenger med familiemedlemmer/venner/kollegaer hvor dere alle kan skrive inn ting dere er takknemlige for gjennom dagene/ukene.

3.     Gjør et søk på bibel.no på hvor mange ganger det står om feire/høytid/jubel/fryd/glede. Velg et av versene og bruk det som bakgrunnsbilde på mobilen.

4.     Ta en feire-runde rundt lunsjbordet/middagsbordet hvor alle kan sette ord på noe som de feirer i uka som ligger bak.

5.     I morgentimene på badet eller på kjøkkenet, mens du forbereder deg for dagen: sett på lovsang som har et ekstra trykk mot feire (anbefaler denne: https://open.spotify.com/track/7Ee6XgP8EHKDhTMYLIndu9?si=92aa52c8762f4047 eller denne: https://open.spotify.com/track/3YlLmHueLZQprdslckmWI1?si=295429c35a1c4414 ).

6.     Bonusbursdag! Lag en overraskelsesfest for noen: be alle gjestene om å ta med litt mat hver/en liten gave eller et kort hver til den som skal overraskes og rigg til en feiring for noen på et helt annet tidspunkt enn deres egentlige fødselsdag.

7.     Høsttakkefest: inviter naboer og kjente til en fest rundt bordet hvor alle kan få dele hva de er takknemlige for. Gjør så mye ut av det som du ønsker, et hett tips er å la alle ta med litt mat hver. Lag en koselig samling hvor takknemlighet og tilhørighet får være i førersetet.

8.     Send en melding til noen med ordene: «Hva er du takknemlig for i dag?»

9. Når du skal på gudstjeneste: ta på deg penklær, sett deg lenger fremme enn du pleier og kom med forventning;)

Feiring er gudgitt trass i en kultur hvor tvil er over alt. Kanskje feiring oppleves litt halvklamt, naturstridig eller ut av komfortsonen, men jeg lover deg: du har godt av det og folkene rundt deg har godt av det. Feiring retter blikket vårt mot Gud og alt det gode Han fyller livene våre med, i en verden og en virkelighet som kan være vanvittig krevende. Vilt verdt å øve seg på.

P.S Vil du ha mer kjøtt på beinet, hør denne talen: https://open.spotify.com/episode/3x2L2Nr8dLXLXmC47c8W51?si=nLT02wisSfuie46dTdqB_g

29
.
11
.
2023

Kommentarer

Siste blogginnlegg