En reise inn i det uvirkelige virkelige

av
Kjartan Sørheim

Av og til får man innsikter eller gjør erfaringer som fargelegger vår oppfattelse av virkeligheten. For meg ble 28. januar en slik dag.

Lederskapet i IMI internasjonal var samlet for å være vertskap for Agenda 1 Global Summit, men denne gang organisert i ulike kohorter rundt en Mac i og utenfor konferanserom 2 på IMI, og ikke rundt et velduftende asiatisk middagsbord i Bangkok slik vi pleier.

Konteksten var utrolig annerledes, og det samme kan vel trygt sies om mine forventninger til det som skulle skje. Uroen for hvordan vi skulle klare å fylle 7 timer (!) på Zoom med innhold var nok et par hakk lengre fremme i bevisstheten enn gleden over det å tilbringe dagen sammen med 120 ledere fra 16 ulike nasjoner.

Som de fleste andre er jeg trøtt av skjerm, og tvilen på at opplegget vårt skulle treffe sitt publikum var mildt sagt betydelig. Ikke bare skulle vi ha opplegg, vi skulle også tolkes til diverse språk via et sammensurium av applikasjoner og elendige nettlinjer i hele verden. En av våre «besøkende» hadde faktisk reist i tre dager for i det hele tatt å finne seg en rolig plett med internett.


Forresten, da denne mannen, som befinner seg i et ørkenlandskap i Sahara, endelig var fremme og vår sending skulle starte så hadde ikke bare dekningen forsvunnet, men hele strømmen hadde vært borte i 24 timer. Tvilte man ikke på opplegget før, så tvilte man i alle fall da. Men, vi satte oss ned og ba for situasjonen, og 5 minutter senere så lyste hans blide åsyn opp sin reserverte krok av zoom-bildet.

Jeg kjente at forventningene begynte å øke, men oppturen skulle definitivt ikke stoppe der. Selv om vi var presset inn i et uønsket format så hadde vi en bønn om å få oppleve familie og Guds nærvær like sterkt som vi pleier i Bangkok. Og midt i min tvil på om Gud lot seg finne, inne i vårt digitale og menneskeskapte format, så kom Han med kraft!

Et atmosfæreskifte kom når vår gode venn, pastor Verge fra Filippinene, begynte å lede oss alle i lovsang. Guds nærvær kom, og det forlot oss ikke.

En av hovedingrediensene på vår Summit er å lytte til vitnesbyrd og historier om hva Gud gjør i ulike nasjoner, organisasjoner og konfesjoner. Denne gang hadde vi 15 vitnesbyrd fra 12 ulike land liggende klar i en eller annen «cloud» eller «drive». Det var ikke gjennomtenkt fra vår side, så nok engang viste Gud habile ferdigheter i regi når han lot Seng fra Thailand sette tonen i et av de første klippene:

«Folkens! Fokus er et av de kraftigste våpen vi har. Fokusér på det du har, på det som Gud har gitt deg. Ikke fokusér på det du ikke har, men gi det du har med hjertet».

Seng Phonepaseuth, lovsangsleder i Thailand Christian Network

Seng sitt innspill hjalp meg bort fra fokus på menneskelige begrensninger og over på Guds muligheter. Det var på tide å legge bort mine negative tanker om digitale plattformer og elendige nettlinjer til fordel for fokus på felleskapet med 120 troshelter og en nærværende Far.

Det ble 7 forvandlende timer. Jeg fikk høre noen utrolige historier om hva vi får lov til å være med på gjennom Agenda 1. Jeg fikk se venner som grein i Guds nærhet og ledere som helhjertet takket for fellesskapet og opplevelsen av å være familie.

Avslutningsscenen på skjermen, da folk ikke ville koble seg av, men bli værende, var ganske talende for dagen. Til slutt satt vi igjen med en gjeng bestående av 6-7 pastorer fra Nepal som inntullet i sine svære dunjakker hoppet og danset seg ut av det hele.

Er du lei av å lese så kan du jo stoppe her. Vil du høre mer, så er du fri til å fortsette og innta noen små smakebiter fra den store kaken som ble servert torsdag 28.januar 2021.

«Vi er nå inne i vårt fjerde år på reisen sammen med vår menighetsfamilie i Agenda 1. Vi er så velsignet av å være en del av denne globale familien! Agenda 1 har gitt oss språk og verktøy som hjelper oss å kommunisere hvordan genuint disippelskap ser ut. Dette har gitt en kraftig akselerasjon i vår vekst!»

Verge Ascabano, pastor Destiny Ministries International, Filippinene

«Jeg er så takknemlig, oppmuntret og begeistret over å være en del av denne verdensomspennende bevegelsen av pastorer og ledere. Det er noe unikt i dette at ledere og pastorer gjennom Agenda 1 kommer sammen for å erklære Guds herlighet over sine byer. Det er ingenting som kan sammenligne seg med det! I løpet av vår første Agenda 1 samling så kjente jeg hvordan Gud beveget hjertet mitt i retning av andre menigheter i byen. Vi fikk et nydelig innblikk i det unike som den enkelte menighet representerer. Noen av oss lærte for første gang hvordan vi skal feire disse tingene i hverandre, ære hverandre og lære fra hverandre. Den enheten vi i dag ser vokse frem i byen vår hadde aldri skjedd visst det ikke var for Agenda 1».

Luke Humbrecht, pastor Vinelife Church, Colorado, USA

«Vi takker Gud for muligheten til å bli med i Agenda 1. Det har vært en fasinerende erfaring å få seg en menighetsfamilie i Norge og samtidig bli del av et globalt trosfellesskap som vokser hver eneste dag. Jeg er takknemlig for den bemerkelsesverdige åndelige oppvåkningen blant våre frivillige ledere. Takket være Agenda 1 så har nye menigheter blitt plantet på Cuba. Vi har lært å leve sammen i kjærlighet. Det å leve som kristne brødre og søstre som er forent i en felles hensikt, dette å nå ut til de som ennå ikke kjenner Jesus».

Yamilka Hernandez, pastor Lutheran Church IEU, Santiago, Cuba

«Her i Finland er vi nå inne i vårt tredje år sammen med IMI-kirken og Agenda 1, og det har vist seg at denne relasjonen kom akkurat i rett tid! I vårt nettverk har vi et mål om å plante 200 nye menigheter i løpet av de neste 10 år. For å lykkes med dette trenger vi å trene mange nye ledere og samtidig finne gode veier for å spisse det utadrettede fokuset i eksisterende menigheter. Inn i dette så er Agenda 1 svært nyttig for oss!»

Benjamin Sandell, pastor i Petrus menighet, Finland

8
.
2
.
2021

Kommentarer

Siste blogginnlegg