God mat lagd i kjærlighet forandrer?

av
Egil Elling Ellingsen

Behovet for Godhet blir ikke mindre om samfunnet åpnes opp igjen.

Noen få uker inn i unntakstilstanden Korona-viruset har skapt, kom en dame fra menigheten på døra vår. Hun hadde med seg en fin blomst, og noen deilige makroner. Et enkelt, og fantastisk oppmuntrende uttrykk for godhet i en intens tid. Mens vi står og snakker litt på trappa sier hun:

-    Jeg holdt på å snu oppe i bakken. Lurte på om det ble for dumt.

Heldigvis snudde hun ikke. For oss var både besøket og det hun hadde med seg en fantastisk oppmuntring å få akkurat da. Men hun setter ord på noe vi av erfaring vet at mange kan kjenne seg igjen i: En slags sjenanse eller usikkerhet på om våre små ting gjort i kjærlighet faktisk har betydning, eller i verste fall om de vil oppfattes som forstyrrende.

Heldigvis har vi også mange erfaringer som underbygger at dette er en løgntanke. Erfaringer som underbygger sannheten i Godhet sitt valgspråk: små ting gjort i kjærlighet forandrer. Igjen og igjen ser vi at det som i seg selv kan synes lite, får stor betydning, fordi det gir en opplevelse av å være sett og verdsatt.


I denne ukens episode av IMI-podden snakker vi med Ariel Tenorio, en av pastorene i Destiny Ministries på Filippinene. Han forteller om hvordan han og familien ved starten av Korona-krisen brukte tid på å søke Gud sammen, og en ide oppstod: De hadde lyst til å lage middager til studenter i byen som var isolert på universitetets internater. Det som begynte med enkel middag, ballet snart på seg. Flere fikk lyst til å sponse middagene, og i en periode har de laget middag 2-3 dager i uken. Senere har flere studenter tatt imot Jesus, og det har også blitt et arbeid for å dele ut mat til fattige i byen. Små ting ting gjort i kjærlighet forandrer. Eller i dette tilfellet: God mat lagd i kjærlighet forandrer.

«La oss ikke bli trette mens vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp.»


Paulus skriver i Galaterne 6,9: «La oss ikke bli trette mens vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp.» Det er et viktig ord for den tiden vi er inne i akkurat nå. Godhet har vært, og er, en viktig del av vår respons på den unntakstilstanden vi nå har hatt i et par måneder.

Gradvis er en ny hverdag i ferd med å sette seg, parallelt med at samfunnet begynner å åpne opp. Noen er trøtte etter tiden som ligger bak, andre full av iver etter å komme i gang med mer normale liv. I begge tilfeller kan den første iveren etter å respondere med godhet ebbe litt ut. Men kanskje er det nettopp nå, i tiden som ligger foran at behovene vil bli enda mer synlige.

La oss disponere vår tid og fokus godt, så vi ikke blir trette av gjøre det gode. Og la oss for all del ikke snu i bakken, men stole på at små ting gjort i kjærlighet er en avgjørende respons i en tid som denne.

7
.
5
.
2020

Kommentarer

Siste blogginnlegg