Godhetsuka på over 80 skoler og studiesteder

av
David Haddeland

Flere av de som har gjort godhet har fått kallenavnet "godhetsgjengen"

24. - 28. april gjorde over 80 skoler og studiesteder godhet i regi av Godhet Norge, Laget (NKSS) og Ny Generasjon.

Det har vært kjempespennende å se hvordan de som har gjort godhet på skolene selv har lyst opp og blitt enda mer engasjerte i det arbeidet de står i og fått en glød for å gjøre enkle godhetshandlinger i sin skolehverdag.

Godhetsgjengen

”Godhetsgjengen” er ett begrep som har gått igjen på flere skoler. Noe av det som har blitt gjort på skolene har blant annet vært utdelinger av boller, kakao, kaffe, saft, brus, godteri og annen deilig mat. 

Lillehammer VGS delte ut positive gule ”parkeringsbøter” på lærernes biler, og idet elever og lærere kom til skolen, stod de ved hovedinngangen og spilte nydelig musikk. 

Blant annet Kongsgård VGS og Horten VGS har spredt post-it lapper med ulike oppmuntringer på. Mange av de var svært kreative med bruk av både humor og alle regnbuens farger! Sandefjord VGS syntes det var en god ide å dele ut litt iskrem på skolen, så selv om det kun var 2 grader ute – så varmet 400 elever og lærere seg på en ispinne.

Året rundt

Sammen som skolelagsbevegelse i Norge, har Laget og Ny Generasjon sett at mange har gjort godhet under godhetsuka i samarbeid med Godhet Norge. Vi ber og arbeider for at det ikke bare skal bli en happening av godhet som skjer en uke i året, men at det skal skape en godhetskultur som gjør at det blir normalt å gjøre godhet uten baktanker på Norges skoler og studiesteder. 

Godhetsuka har forhåpentligvis gitt de som har deltatt en smakebit på hvor godt det er å gjøre godhet. Vennene deres som går på andre skoler har nok også blitt inspirert, og sett hvor lite som skal til for å gjøre en forskjell. 

Det er enkelt å lyse opp noens dag, og det er enkelt å gjøre godhet. Sammen reiser vi opp denne og kommende generasjoners godhetsbærere!

David Haddeland, daglig leder Ny Generasjon

29
.
5
.
2017

Kommentarer

Siste blogginnlegg