Hadde jeg visst...

av
Svein Bjarte Sårheim

”Vi venter på juuuulenatt!!!” Her skal det synges og her skal det høres!

Fra klasserommet hvor 3. og 4. klasse øver på sangen til skolens adventsfest for familiene, høres gutter- og jentestemmer som tar i når refrenget kommer, det spilles på klokkespill og triangel og de treffer på de rette stedene:

VI VENTER PÅ JULENATT

VI VENTER PÅ LYS FRA EN JULESTJERNE

VI VENTER PÅ JULENATT

BARNET SOM FØDES

TIDER SOM MØTES

VI VENTER PÅ JULENATT

I et annet klasserom øver en hel gjeng fra mellomtrinnet på forskjellige instrumenter, og de andre bestemmer seg for små dramadialoger som sier noe om hvem de er og vil være. 1. og 2. klasse forbereder et lite julespill i sangen, mon tro om solistene tør å synge på den store dagen? Ungdomsskolen terper på roller og dramatisering til sangen Kyrie.

Dagen kommer, og aulaen er full av alt fra små babyer til gråhårede besteforeldre. Barn og lærere styrer rundt omkring og gjør seg klare. Stemningen er som den skal være i en sådan stund. Selv står jeg og hilser på alle som kommer, de voksne som vil, får en etterlengtet kaffekopp, mange har stresset for å rekke det. Været er som desembervær kan være i Stavanger – det merkes!

Det synges, spilles, hyrdene kommer på at de skal bort til stallen i siste sekund før verset er over, det fotograferes, det snufses under drama som viser påskesiden av julen, og det gledes. Etterpå er det grøt i de ulike klasserommene, flere foreldre møtes for første gang, noen av barna og ungdommene er nye i høst og ikke alle kjenner alle like godt. I ett av rommene faller følgende replikk:

-Hadde jeg visst om denne skolen, skulle jeg sendt barnet mitt her fra første dag av barneskolen! Jeg har bare ikke visst om den. Det har gjort barnet mitt så godt.

Så jobbes det med klassemiljø og ikke alle har like gode dager hver dag. Uttalelser som denne fra en takknemlig mor eller far, gjør at vi fortsetter å jobbe for at KFskolen skal være et skolemiljø fylt av godhet. Fordi vi vet at godheten kommer fra himmelen, og sammen med barn og voksne vet vi hvem vi feirer i julen, uten å måtte legge bånd på oss. Snart skal vi synge det tredje verset:

VI TENNER TRE LYS FOR FRED

AT GODHETEN KOMMER NED

FRA HIMMELEN TIL VÅR JORD

TIL HJEMMET DER VI BOR

DET ER ADVENTSTID IGJEN

8
.
12
.
2017

Kommentarer

Siste blogginnlegg