Heftig begeistret på utsiden

av
Terje Høyland

Jula er over, pinnekjøtt selges til halv pris, juletrelysene slukkes og hverdagen får ta over igjen. Men hverdagen kan aldri bli den samme.

La oss spole kjapt tilbake til englesangen på Betlehemsmarkene. Det enkle lovsangsrefrenget i Lukas 2 avslører Gud:

Ære være Gud i det høyeste,

og fred på jorden

blant mennesker Gud har glede i!»

Hva betyr dette? Gud blir dyptgående glad når Han ser på deg! Han er en Gud som løper oss imøte med vidåpne armer når vi vender hjemover. Han er den som står og banker tålmodig på døra i håp om å få komme inn og spise med deg og meg. Gud er heftig begeistret på utsiden når Han tenker på oss mennesker - når han tenker på deg.

Nydelig i seg selv, ikke sant? Litt av en start på året det, men her er det mye mer! Denne dyptgående gleden er selve utgangspunktet for den vanvittige planen som settes i gang der ute på Betlehemsmarkene. Englekoret er en gigantisk snorklipping for en plan som leder Jesusbarnet helt frem til døden på et kors utenfor Israels hovedstad, Jerusalem. En plan som ble født i tårer, da mennesket snudde ryggen til Gud og forlot Gudsnærværet i Edens hage Det er derfor det gir mening å si at jula varer helt til påske. Det er derfor hverdagen ikke blir den samme selv om jula pakkes vekk i de tusen hjem.

Lenge før twitter og Trygve Skaugs geniale lyrikk, begrenset Gud seg til kortfattede meldinger. Tenk litt på det! Her kommer englehærene til syne for folk flest og du skal gi dem tre korte setninger å synge. Da er det viktig det som kommer! Da kan du være sikker på at du bør ta notater. Hvilken betydning har Guds begeistring for deg og meg? Den forvandler vår identitet! I kristen tro arbeider og lever vi ikke for å tekkes Gud, men alt vi er og gjør skjer ut fra at Han er heftig begeistret for oss. Når det ikke er et fnugg av tvil om at Gud er for oss og med oss, da møter vi egne og andres utfordringer annerledes. Da kan selv det umulige bli mulig.

Godt nyttår!

11
.
1
.
2018

Kommentarer

Siste blogginnlegg