Jeg bare digger #godhet

av
Norunn Kvamme Bakkebø

Hva om vi alle har fokus på å leve i en godhetskultur på en slik måte at vi forandrer våre omgivelser til å si: «jeg digger #godhet»?

En gutt på 8 år sier «jeg digger #godhet» når han blir spurt om hva han synes om godhet. Han er blitt begeistret for godhet fordi han har møtt godhet hos foreldre, venner, menighet og han har lært om godhet på skolen han går på. Hva om vi alle har fokus på å leve i en godhetskultur på en slik måte at vi forandrer våre omgivelser til å si at «jeg digger #godhet

 

Godhet 2017 ble gjennomført på 26 steder rundt om i Norges land. På hvert sted er det flere menigheter som går sammen for å gjennomføre godhet. I Norge er det gjennomført ca. 500 godhetsprosjekt fra husmaling til bilvask, hagearbeid og forskjellige godhetsoppdrag ute og inne i godhetsuka. Mennesker har blitt berørt og fått erfare en godhet som de ikke hadde drømt om. En eldre dame sitter med tårer i øynene og vet ikke hvordan hun skal uttrykke sin takknemlighet for den godhet hun har møtt.

 

Godhet er bra for den som er mottaker, men det er også veldig bra for oss som gjør godhet. Forskning viser at vi blir lykkeligere, får bedre helse, styrker relasjoner og at det er smittsomt (dr. David Hamilton). Vi opplever som menighet at godhet2017 er en uke der vi også bygger team og fellesskap. Det er kjekt å være med på godhet og vi får sterkere bånd til de som vi gjør godhet sammen med. En form for teambuilding for menigheten.

 

Av og til har jeg en tendens til å glemme hva som er bra for meg. Jeg trenger at enten jeg selv eller andre minner meg på å sette fokus på det som er viktig. Kanskje trenger jeg å gi godhet et ansikt i min hverdag. Jeg kan velge å smile til deg, jeg kan ta med en ekstra kopp kaffe/te til deg, jeg kan bake en kake til deg, jeg kan klippe hekken din, jeg kan kjøre ut søppeldunken din når du har glemt det, jeg kan betale for deg på bussen, i butikken, på restaurant, jeg kan legge om til vinterdekk på bilen din, jeg kan komme med middag til deg når du er syk. Listen er lang over alt jeg kan gjøre for deg eller du kan gjøre for meg. Det er bare fantasien som setter grenser! Når jeg eller du gjør og erfarer godhet, kan kanskje våre utsagn også bli: «jeg bare digger #godhet

 

 

17
.
10
.
2017

Kommentarer

Siste blogginnlegg