Barn kan forandre verden!

av
Svein Bjarte Sårheim

Lite vet vi om hva som rører seg på innsiden av mennesker vi møter på vår vei. La oss for all del ikke se smått på det lille vi gjør.

Far til elev deler en episode i butikken:

”Pappa, kan vi kjøpe den sjokoladen?”

”Ikke i dag, det er ikke lørdag!”

”Jeg vil bare ha en sjokolade klar for å gi bort til noen som trenger den!”

Pappa svar skyldig. Pappa inspirert.

 

Mailboksen min er som oftest full av innkallinger til møter, utarbeiding av planer, ulik korrespondanse om avtaler og alt som må til for at en skole skal fungere. Denne dagen lå det en mail i postkassen min som satte meg ut:

 

”I dag fikk jeg besøk av to gutter som går på KFskolen. De smilte til meg og hadde med tegninger. Han ene ønsket meg en god dag. Denne dagen hadde ikke vært så god frem til dette hendte, men etter dette besøket kjente jeg et helt nytt livsmot til å leve videre.”

 

Helt nytt livsmot! Denne naboen og pensjonisten fikk besøk av to 7 år gamle gutter som hadde tegnet og som banket på en dør og ønsket en fremmed en god dag. Plutselig var de ikke fremmede lenger, og det de hadde lært på skolen om at godhet ikke er et fag, men en livsstil, fikk en reell betydning.

 

Hva sitter best igjen hos disse guttene? Hos oss alle? Undervisning om godhet – eller det å få være med og forandre verden gjennom godhet? Elevene sier at de selv blir like glade når de gir og gjør godhet, som de som får gleden av å være mottakere.

 

Godhet er en av KF-skolens kjerneverdier. Hvorfor i all verden er det det? Tror vi at vi er bedre enn andre? Tror vi at våre elever er engler? Elevene og lærerne på KFskolen er mennesker av kjøtt og blod, hadde de vært engler, hadde de ikke gått på KFskolen!

 

Vi vet at barna som i dag går på KFskolen vil bli landets neste frisører, lærere, pølsemakere, bussjåfører og de neste ingeniører som gjør en revolusjonerende oppfinnelse. Uansett hvor de havner og hvor de kommer til å jobbe, er vårt mål at de skal bringe godhet med seg der de er.

 

Gjennom skolegangen vil vi gi barn og unge ulike verktøy til det livet som ligger foran dem, i tillegg til det de trenger for dagen i dag. Godhet er et verktøy som forandrer dagen for en pensjonist eller en som mottar en sjokolade. Uansett ulik personlighet, ulike talent – alle kan være med og gjøre godt – uansett alder!

 

To hoder dukker opp i døra mi:

 

”Rektor, i dag gjorde me godhet på bussen!”

 

Hva om denne bussturen var akkurat det som skulle til for å endre dagen til en passasjer? Lite vet vi om hva som rører seg på innsiden av mennesker vi møter på vår vei. La oss for all del ikke se smått på det lille vi gjør. La oss lære av de to hodene og forandre verden med godhet!

26
.
10
.
2017

Kommentarer

Siste blogginnlegg