Retning i annerledesåret 2020

av
Marian Nygård

Dette var det året det var så bratt. Så annerledes. Det brøt med forventningene våre. 2020 kom som en ubuden gjest og ble værende.

Det er en velkjent sak at dette har vært et mildt sagt utfordrende år for skoler over hele landet, og slik var det også for oss. Dette var året hvor vi begynte å operere med Plan A, B, C og D, i tilfelle noe uforutsett skjedde. Plan D har vært hyppig i bruk. Vi lærte oss å planlegge for snøstorm på en sommerdag.

Og midt oppi dette opplever vi altså et velsignet skoleår på Acta Bibelskole.

Vi så ganske tidlig i skoleåret at flere av de tingene vi hadde planlagt, kunne bli vanskelig å gjennomføre på grunn av krav til smittevern. Da hadde vi valget. Skulle vi gråte over det som ikke kunne bli, eller skulle vi holde utkikk etter mulighetene?

Vi tok et valg om å se etter de unike sjansene; de som vi kanskje hadde gått glipp av dersom året hadde gått som normalt. I det unormale året valgte vi å lete etter de ekstraordinære velsignelsene.

Vi ba. Enda mer enn før. For alle som var på vei hjem.


Det forandret hvordan jeg ba. Jeg ble ikke lenger opprørt og lei meg når jeg ba for mine ikke-kristne familiemedlemmer. Jeg så for meg at de var på vei hjem til Gud, og det gjorde meg forventningsfull. Jeg gleder meg til å feire med dem når de kommer hjem!


Vi lette etter muligheter for å oppmuntre de som var isolerte eller alene.


Jeg bestemte meg for å sende en melding til en som jeg gikk på skolen med for lenge siden. Jeg skrev at Gud hadde minnet meg på at jeg skulle be for ham, og at jeg heiet på ham. Han sendte melding tilbake og sa: «Er det sant? Jeg har blitt kristen dette siste året, og det var så utrolig oppmuntrende å høre at Gud minner andre om å be for meg! Jeg vil også lytte til Gud og be for andre!»


Vi lette etter måter å vise ekstravagant godhet.


Det er syklon og uvær i hjemlandet vårt, Filippinene. Det gjør så vondt å tenke på at folk har mistet hjemmene sine og at hundretusener er på flukt. Vi bestemte oss for å gjøre noe med det, så i lunsjen laget vi vårruller som vi solgte. Vi samlet inn 11 300 kr som vi kunne sende til kriserammede familier på Filippinene. Selv på avstand kan vi hjelpe!

Dette skoleåret ser annerledes ut, men det er på ingen måte dårligere. Gud møter oss der vi er. Alltid. Vi lar oss overvelde over hvordan han viser sin godhet mot oss, og vi jubler når vi får være til velsignelse for andre.

Gjennom skoledagene ser vi utallige eksempler på Guds tilstedeværelse blant oss:

·        Når undervisningen stopper opp og tar en annen retning fordi Gudsnærværet er så sterkt

·        Når studentene blir værende i rommet lenge etter at timen er over fordi de ikke vil slippe taket i åpenbaringen 

·        Når en student setter seg spontant ned med gitaren og leder medstudenter inn i tilbedelse

·        Når en gruppe studenter profeterer over grupper og menigheter andre steder i landet

·        Når noen deler fra eget liv og sier: «Mens jeg forberedte troshistorien min, husket jeg en drøm fra barndommen. Plutselig gikk det opp for meg at jeg hadde drømt om det som skjedde med meg 25 år senere. Jeg har aldri skjønt at det var en profetisk drøm, men nå forstår jeg at Gud forberedte meg for det som lå foran. Han har vært der hele tida.»  

Nettopp i dette annerledesåret får vi del i en mengde historier forankret i levd liv og guddommelig åpenbaring.

Et år som setter retning for livet

Dette året har vi studenter fra 18 til 64 år på Acta. Vi har unge mennesker som kommer rett fra videregående og vil starte voksenlivet sammen med Gud. Noen er ferdige med utdannelsen sin og vil ha hjelp til å sette Jesus i sentrum for yrkeslivet som venter. Vi har studenter som har tatt permisjon fra jobb eller sluttet i jobben for å få åndelig påfyll. Andre står ved inngangen til pensjonisttilværelsen og har valgt et år på bibelskole for å re-kalibrere livet med Gud. Vi har studenter fra ulike land og i ulike livssituasjoner. Noen er nettopp myndige, andre er foreldre, og noen er besteforeldre.

Bredden blant studentene på Acta utgjør en enorm rikdom. Her utfordres vi og utrustes til det som ligger foran. Vi er overbevist om at Acta-studentene vil være til velsignelse overalt der de kommer.

Hvordan ser annerledesåret ditt ut? Hvilke unike muligheter har du tatt tak i dette året? Hvordan skal 2020 bli til velsignelse for din del?

Det er ikke for sent å ta valg som gir retning for livet. Er dette året når du skal søke deg inn på bibelskole?

Du er velkommen som student på Acta bibelskole. Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

11
.
12
.
2020

Kommentarer

Siste blogginnlegg